| Värdebaserat ledarskap, Medarbetarengagemang & Ledarskapsutbildning
Business Inspiration hjälper er skapa ett värdebaserat ledarskap tex genom Grupputveckling och engagerade medarbetare som får människor att växa.
15479
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15479,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-content-sidebar-responsive,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive
 

Värdebaserat ledarskap

Med hjälp av ett värdebaserat ledarskap ökar du medarbetarengagemanget och vässar prestationerna. Med en tydlig vision, klara mål och strategier samt förankrade värderingar får medarbetarna en ram inom vilken de kan vara vara självbestämmande. På så sätt väcker du medarbetarnas inre motivation vilket ger ett högt medarbetarengagemang, bättre prestationer, mer kreativitet och ansvarstagande, bättre samarbete och friskare medarbetare.

Skräddarsydda ledarskapsutbildningar och ledarstöd som ökar medarbetarengagemanget och vässar prestationerna

För att ena alla mot gemensamma mål, öka medarbetarengagemanget och se till att varje medarbetare kommer till sin rätt och presterar optimalt krävs det ett exceptionellt ledarskap. Vi kallar det ett värdebaserat ledarskap, och det rymmer alla aspekter som krävs för att frigöra kraften i organisationen. Att leda är utmanande och för att lyckas behövs ett brinnande intresse för att utveckla och leda andra och relevant kunskap och konkreta verktyg. Vi skräddarsyr det stöd som era ledare behöver. Vi genomför en- till tvådagarsutbildningar. Eller längre utbildningar med återkommande träffar under sex till tolv månader. Exempel på ämnen är motivation och inre drivkrafter, värdebaserat ledarskap, utveckla effektiva team, coachande ledarskap, framgångsrik kommunikation och utvecklande feedback. Vi erbjuder också beteendeprofilanalyser med hjälp av Extended DISC och individuellt ledarstöd. Vi kan också hjälpa dig som ledare att utveckla din arbetsgrupp till ett effektivt team. Som en hjälp använder vi oss av Susan Wheelans mätverktyg Group Development Questionnaire.

”Vi inom Next-2-Lead på CGI hade nöjet att genomföra utbildning inom värdebaserat ledarskap med Madeleine Åsbrink från Business Inspiration. Vi fick inte bara snabbt koll på vårt företags värderingar och normer kopplat till mål och strategier, utan även hur våra egna åsikter och synsätt påverkar både arbetet och ledarskapet. Vi fick även arbeta med självinsikt, inre drivkrafter och vad som motiverar oss samt se den större bilden. CGI var mycket nöjda med utbildningen och rekommenderar fler företag att genomföra detta!”

Erik Tevell, CGI Sverige

 

”Att tillsammans med mina kollegor gå kursen Värdebaserat ledarskap var mycket givande. Vi utgick från våra värderingar och med hjälp av Madeleine och Björn på Business Inspiration fick vi stöd och motivation till att utveckla såväl vårt eget ledarskap som vårt gemensamma arbete för att skapa en drivande organisation där individen och teamens positiva engagemang tillvaratas fullt ut.”

Lars Steen, Business Area Manager iStone M3

 

“Jag vill skicka ett stort tack för en givande och mycket reflekterande utbildning. Jag känner att vi har fått med oss många verktyg att använda i vår vardag och många hands on-tips. Men minst lika givande har vår dialog i gruppen varit samt möjligheten att få tid att reflektera över hur man är själv och hur man agerar. Mycket nyttigt och utvecklande för mig som individ, framför allt yrkesmässigt men också en gnutta privat.”

Anna Agerhall, deltagare i iStones företagsinterna utbildning i coachande ledarskap

Exempel på kundcase

iStone Commerce

COACHANDE LEDARSKAP

Affärsområdet Commerce, inom koncernen iStone Sweden AB, utvecklar och implementerar E-handels lösningar. De har under det senaste året genomfört en företagsintern utbildning i Coachande ledarskap. Utbildningen var uppdelad i fem block, så att det fanns möjlighet att öva och integrera kunskaperna mellan utbildningstillfällena. Kursen inkluderade följande fem områden: 1) Introduktion till coaching och coachande ledarskap 2) Olika coachingverktyg 3) Sätta mål, stötta och följa upp dessa 4) Effektiv kommunikation, inklusive DISC modellen 5) Att använda feedback på ett smart sätt

CGI

LEDARSKAPSUTBILDNING

CGI är ett globalt IT tjänsteföretag som genomför ett internt ledarskapsprogram, Next 2 Lead, där talangfulla medarbetare nomineras att få delta. Inom ramen för Next 2 Lead önskade CGI genomföra en utbildning i värdebaserat ledarskap. Business Inspiration skräddarsydde utbildningen under vilken teori varvades med enskilda reflektioner och arbete i grupp. Utbildningen fokuserade på inre drivkrafter och motivation samt värdebaserat ledarskap. Under utbildningen fick CGI konkreta exempel ur vardagen att diskutera, och på så sätt exemplifierades och konkretiserades företagets kärnvärden. Deltagarna upplevde att de fick en ökad självinsikt om egna värderingar och attityder. Samt en förståelse för företagets värderingar och hur dessa är kopplade till företagets mål och strategier.

Clarion Hotel Sign

LEDARSKAPSUTBILDNING

Clarion Hotel Sign som är Stockholms största hotell önskade inspiration för ledarna och kunskap om hur man kan öka motivationen och förbättra gruppernas prestationer. Först inspirerades och utbildades ledningsgruppen kring inre drivkrafter och motivation och hur man kan motivera sina medarbetare. Samtidigt fick de kunskap om hur man utvecklar effektiva team och fick arbeta med att utveckla den egna ledningsgruppen. Därefter fick även deras Supervisors ta del av samma kunskap och fördjupa sig i hur de kan förbättra samspelet i de egna arbetsgrupperna och mellan avdelningarna i organisationen.