Business Inspiration | Värdebaserat ledarskap, Medarbetarengagemang & Ledarskapsutbildning
Business Inspiration hjälper er skapa ett värdebaserat ledarskap tex genom Grupputveckling och engagerade medarbetare som får människor att växa.
15479
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15479,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-content-sidebar-responsive,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2,vc_responsive
 

Ett självklart ledarskap

Ledarskapsrollen ställer höga krav på dig som person. För att lyckas behöver du gedigna kunskaper om din bransch. Men vad som är ännu viktigare för att lyckas är kunskap om hur du leder individer, grupper och hela företaget mot framgång. Samtidigt behöver du tillräckligt med självinsikt och inre styrka så att du kan guida både dig och dina medarbetare mot gemensamma mål genom ett samarbete där alla kommer till sin rätt.

Skräddarsydda ledarskapsutvecklingsprogram som ger hållbara resultat

För att få bäst effekt av en utbildningsinsats krävs det att den fortgår under en tid och att man genomför den tillsammans med sina kollegor. På så sätt utvecklas en hållbar och vinnande ledarskapskultur på hela företaget. Vilken gör skillnad för varje medarbetare eftersom ledarens agerande påverkar kollegornas prestationer och hälsa.

Business Inspiration skräddarsyr alla företagsinterna ledarskapsutvecklingsprogram för att säkerställa att målen för insatsen nås. Några områden som vi har utbildat ledare inom är:

  • Värdebaserat ledarskap – i denna utbildning lär du dig hur du bygger upp en framgångsrik företagskultur, skapar effektiva arbetsgrupper och tar fram en tydlig vision, klara mål och strategier som alla står bakom.
  • Ett coachande ledarskap – under detta program är det fullt fokus på kommunikation och du lär dig grunderna i coachande ledarskap och får ta del av en rad tekniker att använda dig av i ditt dagliga ledarskap.
  • En självklar ledare – självledarskapet är en av grunderna i ett vinnande ledarskap. Under denna utbildning lär du dig allt om egna och andras drivkrafter och du får ta del av konkreta tekniker och metoder som hjälper dig att utveckla en positiv självbild, som innefattar en ökad självinsikt, mera självförtroende, en högre självkänsla och tillräckligt med självtillit.

Vi erbjuder också beteendeprofilanalyser med hjälp av Extended DISC och individuell coaching. Vi kan också hjälpa dig som ledare att utveckla din arbetsgrupp till ett effektivt team. Som en hjälp använder vi oss av Susan Wheelans mätverktyg Group Development Questionnaire.

”Vi inom Next-2-Lead på CGI hade nöjet att genomföra utbildning inom värdebaserat ledarskap med Madeleine Åsbrink från Business Inspiration. Vi fick inte bara snabbt koll på vårt företags värderingar och normer kopplat till mål och strategier, utan även hur våra egna åsikter och synsätt påverkar både arbetet och ledarskapet. Vi fick även arbeta med självinsikt, inre drivkrafter och vad som motiverar oss samt se den större bilden. CGI var mycket nöjda med utbildningen och rekommenderar fler företag att genomföra detta!”

Erik Tevell, CGI Sverige

”Att tillsammans med mina kollegor gå kursen Värdebaserat ledarskap var mycket givande. Vi utgick från våra värderingar och med hjälp av Madeleine och Björn på Business Inspiration fick vi stöd och motivation till att utveckla såväl vårt eget ledarskap som vårt gemensamma arbete för att skapa en drivande organisation där individen och teamens positiva engagemang tillvaratas fullt ut.”

Lars Steen, Business Area Manager iStone M3

“Jag vill skicka ett stort tack för en givande och mycket reflekterande utbildning. Jag känner att vi har fått med oss många verktyg att använda i vår vardag och många hands on-tips. Men minst lika givande har vår dialog i gruppen varit samt möjligheten att få tid att reflektera över hur man är själv och hur man agerar. Mycket nyttigt och utvecklande för mig som individ, framför allt yrkesmässigt men också en gnutta privat.”

Anna Agerhall, deltagare i iStones företagsinterna utbildning i coachande ledarskap

Exempel på kundcase

iStone Commerce

COACHANDE LEDARSKAP

Affärsområdet Commerce, inom koncernen iStone Sweden AB, utvecklar och implementerar E-handels lösningar. De har under det senaste året genomfört en företagsintern utbildning i Coachande ledarskap. Utbildningen var uppdelad i fem block, så att det fanns möjlighet att öva och integrera kunskaperna mellan utbildningstillfällena. Kursen inkluderade följande fem områden: 1) Introduktion till coaching och coachande ledarskap 2) Olika coachingverktyg 3) Sätta mål, stötta och följa upp dessa 4) Effektiv kommunikation, inklusive DISC modellen 5) Att använda feedback på ett smart sätt

CGI

LEDARSKAPSUTBILDNING

CGI är ett globalt IT tjänsteföretag som genomför ett internt ledarskapsprogram, Next 2 Lead, där talangfulla medarbetare nomineras att få delta. Inom ramen för Next 2 Lead önskade CGI genomföra en utbildning i värdebaserat ledarskap. Business Inspiration skräddarsydde utbildningen under vilken teori varvades med enskilda reflektioner och arbete i grupp. Utbildningen fokuserade på inre drivkrafter och motivation samt värdebaserat ledarskap. Under utbildningen fick CGI konkreta exempel ur vardagen att diskutera, och på så sätt exemplifierades och konkretiserades företagets kärnvärden. Deltagarna upplevde att de fick en ökad självinsikt om egna värderingar och attityder. Samt en förståelse för företagets värderingar och hur dessa är kopplade till företagets mål och strategier.

Nu finns En självklar ledare!  som e-kurs. I var och en av de tio lektionerna får du ta del av ett teoriavsnitt, en sammanfattande film och avslutande reflektionsfrågor. Steg för steg, i ditt eget tempo, får du fungerande verktyg och smarta tips på hur du kan bygga upp din inre styrka. En boostad självbild hjälper dig i alla lägen oavsett om du är VD för en stor koncern, teamledare eller chef för ditt eget liv. Gå e-kursen på egen hand eller tillsammans med en ledarskapsutbildning eller något annat självutvecklingsprojekt. Din investering är 395 kronor inklusive moms. Mejla din beställning till madeleine@businessinspiration.se. Ange fakturaadress.