Business Inspiration | Motivation i skolan - Öka studielusten - Business Inspiration
Vi skapar motivation och erbjuder motivationshjälpmedel som vänder sig till tonåringar och unga vuxna.
15478
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15478,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-content-sidebar-responsive,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2,vc_responsive
 

Motivation i skolan

Behöver du som lärare eller förälder hjälp att öka studielusten har du kommit rätt. Här finns motivationshjälpmedel som vänder sig till tonåringar och unga vuxna. De kan användas i skolan och i hemmet. Och hjälper den skoltrötta att hitta sin studielust, sätta upp mål och skapa en mening med skolgången. Så att den unga går till skolan för sin egen skull och ser studierna som en väg att nå sina långsiktiga mål.

Motivationskortleken – motivation i skolan

Elever som drivs av sin inre motivation når bättre resultat, tar mer ansvar och mår psykiskt mycket bättre. Motivationskortleken innehåller 50 självmotiverande frågor som ökar den inre motivationen och stärker självkänslan.

Den fungerar utmärkt både för tonåringar och unga vuxna. Du som lärare kan använda den som en del av undervisningen för att få mer motiverade elever och högre resultat. Och du som förälder kan ta hjälp av den för att peppa och coacha ditt barn i hemmet.

Läs mer
Lärarhandledning till motivationskortleken

För att eleverna ska behålla sin motivation under hela skolgången är det relevant att sätta motivation och självkänsla på schemat. Som hjälpmedel till motivationskortleken ”Motivation i skolan” har du ett 60 sidor långt kompendium fullspäckat med teori och forskningsresultat. Du får lära dig mer om inre drivkrafter och motivation, vad forskningen säger och hur du kan tillämpa dessa resultat i skolan för att skapa en motiverande lärmiljö.

Läs mer
Föräldraguide – Du kan bli vad du vill när du blir stor

En rapport från skolverket visar att din tonåring lyssnar allra mest på dig som förälder när hen ska välja till gymnasiet. Ibland faller det ut väl, men många gånger går den unga vilse i strävan att leva upp till dina och andras förväntningar eller samhällets normer och värderingar.

För att ditt barn ska veta vad hen vill och våga satsa på att nå sina drömmar krävs god självinsikt och hög självkänsla. En hjälp för den unga är motivationskortleken ”Motivation i skolan”.

Läs mer
Föreläsningar för lärare, föräldrar och elever

För att komma igång erbjuder Madeleine inspirationsföreläsningar, workshops eller längre utbildningar/handledningstillfällen för lärarna. Och föreläsningar för vetgiriga föräldrar. Även eleverna kan få en inspirerande föreläsning som följs upp med övningsuppgifter och diskussioner i klassrummet. Du som lärare kan välja mellan en föreläsning eller en längre workshop. Du får ta del av forskning om motivation, en enkel modell som hjälper dig att förstå hur du kan väcka motivationen.

Läs mer