Business Inspiration | Föreläsningar för lärare, föräldrar och elever
15645
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15645,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-content-sidebar-responsive,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2,vc_responsive
 

Föreläsningar för lärare, föräldrar och elever

För att komma igång erbjuder Madeleine inspirationsföreläsningar, workshops eller längre utbildningar/handledningstillfällen för lärarna. Och föreläsningar för vetgiriga föräldrar. Även eleverna kan få en inspirerande föreläsning som följs upp med övningsuppgifter och diskussioner i klassrummet.

Öka studielusten och förbättra prestationerna

Du som lärare kan välja mellan en föreläsning eller en längre workshop. Du får ta del av forskning om motivation, en enkel modell som hjälper dig att förstå hur du kan väcka motivationen och stötta varje elev och konkreta råd och tips på hur du skapar en motiverande lärmiljö och stärker elevernas inre motivation. Om er skola vill inkludera motivation i undervisningen och arbeta på ett mer långsiktigt sätt, vilket är att föredra om ni vill ha bestående resultat, erbjuder jag även kontinuerliga utbildnings-/handledningstillfällen med ämnen plockade från lärarhandledningen. Under träffarna får lärarna ta del av ny kunskap och sedan ges tid för egna övningar och diskussioner kring arbetet i klassrummen.

 

Detta innehåll kan även anpassas och riktas mot en föräldragrupp. Du som förälder får samma teori som lärarna men råden och tipsen kretsar kring hur du kan stötta och peppa ditt barn i hemmet.

 

Även eleverna kan få ta del av en energifylld och tankeväckande föreläsning – Du kan bli vad du vill när du blir stor. Den hjälper eleverna att komma på vad de verkligen vill i livet och hitta mod att satsa på sina drömmar. I föreläsningen ingår även övningsuppgifter som eleverna bör göra ganska snart efter föreläsningen för att integrera budskapet och jobba vidare med sina mål och drömmar. Dessa handleds av klassläraren.

 

Varje föreläsning skräddarsys efter era behov så hör av er för förslag på upplägg.

 

”Madeleine kom till Myrsjöskolan under vår praovecka och föreläste för åk 8. Föreläsningen hette ”Du kan bli vad du vill när du blir stor”. Madeleine föreläser med full entusiasm och peppar elever till att tro på sig själva och våga satsa på en framtid kopplat till sina egna intresseområden. Hon ger eleverna flera exempel och visar med sina olikfärgade mössor vilken väg man kan välja. Eleverna lyssnar nyfiket. Det handlar om jagets intressen och deras framtid. Mina kollegor som höll i klassernas workshops efteråt var nöjda och flera bra diskussioner följde i klassrummet med övningar kopplade till föreläsningen.”

Ina M Andersson, Förstelärare/Myrsjöskolan/Nacka Kommun

 

” En givande föreläsning med konkreta tips. Skönt att få input om att det man gör stämmer. ”Mina” elever är trötta på allt som har med skolan att göra, även lärarna. Jag har förmånen att inte vara lärare utan ”bara” pedagog. Eleverna använder mig som en kanal mellan sig och skolans värld. Jag fick många bra verktyg att stoppa ner i min ryggsäck efter Madeleines föreläsning. Har även köpt Motivationsboxen , bok och lärarhandledning som kommer användas flitigt. Kan å det varmaste rekommendera denna föreläsning:”

Johanna- resurspedagog IM-programmet

Beställ här

Motivationshjälpmedel

  Vilka produkter vill du beställa? Alla priser är inkl. moms och frakt.

  Antal av motivationskortlek, 199 kr

  Antal av lärarhandledning till motivationskortleken, 350 kr

  Antal av paket med motivationskortlek + lärarhandledning till motivationskortleken, 500 kr

  Antal av Föräldraguide – kompendiet är slutsålt och går ej att beställa

  För- & efternamn*

  Företag + orgnummer

  Din epost*

  Leveransdress*

  Postnummer & Ort*

  Telefon*

  Eventuell kommentar

  Annan faktureringsadress än ovan?

  Spamskyddsfråga: