Business Inspiration | Varje kris och varje misslyckande ger möjlighet till utveckling
16264
post-template-default,single,single-post,postid-16264,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-content-sidebar-responsive,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2,vc_responsive
 

13 jul Varje kris och varje misslyckande ger möjlighet till utveckling

Har du också skrollat igenom flödet på sociala medier och tänkt att en del människors liv verkar vara en enda lång nerförsbacke där den ena framgången avlöser den andra. Då är det enkelt att jämföra sitt eget liv med den som verkar ha allt och konstatera att man själv har fått trampa upp för den ena backen efter den andra. Själv brukar jag påminna mig om att sociala medier endast är skyltfönstret för den verkliga människan som gömmer sig bakom. Den sanna personen har med all sannolikhet också trampat upp och ner för backarna både i motvind och regn, och vänt och vridit sig under en och annan sömnlös natt och funderat över meningen med livet.

Därefter tar jag fram klyschan som kan ge en lätt avsmak i stunden – varje kris ger möjlighet till utveckling. Hur många gånger du än hör den och hur anstötande den känns när man är nere i den djupaste svackan och ska ta första tramptaget, så är den faktiskt sann. Det finns inte så många fler valmöjligheter än att trampa på friskare mot tidigare uppställda mål eller att helt enkelt sätta sig ner och begrunda situationen och bestämma sig för att ta ett rejält omtag. I och för sig kvarstår ett tredje alternativ, nämligen att ta på sig offerkoftan och ge bort makten till någon annan och bestämma sig för att stanna kvar och gnälla och hitta någon eller något att skylla på.

När krisen kommer eller när misslyckandet är ett faktum gäller det att man bottnar i sig själv så att man förmår fatta ett beslut som känns klokt även i efterhand. Självinsikten är helt enkelt en viktig faktor för att navigera sig fram genom livet. Frågor som hjälper dig att bringa klarhet i vem du är och vad som är viktigt, är spörsmål om meningen med livet, personliga värderingar, kort- och långsiktiga mål och viktiga behov att ta hänsyn till när livspusslet ska stakas ut. Om du har svar på dessa kan du forma ett liv som passar dig som hand i handske. Samtidigt som det är ett effektivt sätt att bygga upp den inre styrkan så att du klarar av att stå pall för både det ena och det andra.

Coronakrisen och hemester ger dig tid till eftertanke. Frågan är hur du vill ta dig ur denna globala kris och fortsätta livet efteråt? I boken En självklar ledare får du hjälp att besvara viktiga frågor och bli mer klarsynt över vem du vill vara och hur du vill bidra till världen framöver. Här hittar du mer information om boken https://www.adlibris.com/se/bok/en-sjalvklar-ledare-9789175811178

Vi på Business Inspiration önskar dig en riktigt skön sommar ? Madeleine och Björn