Business Inspiration | Höj energin på mötena för ökade prestationer och mer kreativitet
15916
post-template-default,single,single-post,postid-15916,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-content-sidebar-responsive,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2,vc_responsive
 

12 jun Höj energin på mötena för ökade prestationer och mer kreativitet

Har du suttit i ändlösa möten, som drar ut på tiden och hur länge ni än håller på så verkar ni egentligen inte komma någonstans utan diskussionerna fastnar vid problemen och hindren, och ni kommer inte riktigt vidare? I så fall är du inte ensam.

Vår hjärna är biologiskt betingad att sätta överlevnaden i första rummet. Därför letar den efter problem, hinder och andra potentiella faror såsom förändringar. Samtidigt har negativa känslor företräde framför positiva eftersom de kan ha information om något eventuellt hot. För att få rätt perspektiv på saker och ting krävs det därför att du och dina kollegor arbetar med er mentala inställning.

Forskningen har visat att positiva känslor och ett positivt mindset förbättrar prestationerna, motivationen och kreativiteten. Därför finns det all anledning att höja energin i början av varje möte eller workshop. På så sätt ser ni till att få mer konstruktiva dialoger som leder till resultat och nya lösningar.

Många möten inleds med en runda runt mötesbordet då alla får redogöra för statusen inom respektive ansvarsområde. Eller så går man igenom vad som har hänt sedan sist. Vare sig man vill eller inte så finns det stor risk att man då fastnar i problemen och allt som inte har gått som man hade tänkt sig.

Ett smartare sätt att inleda mötet är att låta alla berätta om det bästa som hänt sedan sist, den största framgången eller vilka framsteg man har gjort. Därefter kan den vanliga agendan ta vid. Som mötesfacilitator har du också en viktig roll genom att se till att alla fokuserar på vad det är ni vill uppnå, vad ni kan göra för att nå målet och vilka styrkor och resurser ni faktiskt har att tillgå.

Lycka till!