Business Inspiration | Kommer du till din rätt?
966
post-template-default,single,single-post,postid-966,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-content-sidebar-responsive,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2,vc_responsive
 

01 okt Kommer du till din rätt?

Trivs du på ditt arbete? Är du motiverad? Och känner att du kommer till din rätt? Om inte, är det dags för en förändring.

För att komma till sin rätt krävs det att du gör vad du vill, känner mening och får många av dina behov tillgodosedda på arbetet. Samtidigt som du är i ett sammanhang där du kan följa de egna värderingarna. Om du handlar tvärt emot den inre moraliska kartan känner du skuld, och tappar kraft. Det är inte bra för välmåendet eller självkänslan. För att lyckas behöver man ibland arbeta med den personliga utvecklingen. En del beteenden är man så bra på att använda att de behöver tonas ner och andras måste förstärkas. Att vara i ett sammanhang där du får göra det du vill och är bra på, och uppskattas för dina insatser är självklart också viktigt. Alla kan bli bra på allt. Det krävs bara ett stort antal timmar av träning, så varför inte satsa på något du tycker är kul? Fundera på vad du är passionerat intresserad av, vad du redan kan och vilka dina unika förmågor är. Hur skulle du kunna komma till din rätt?

Ibland ställer det förflutna till det och rädslorna hindrar oss från att erkänna vad vi vill eller satsa på våra drömmar. För att vara fri att välja vem du vill vara och vad du vill göra i nuet måste du våga även när du är rädd. För att lyckas krävs det att du känner dina rädslor och vet hur du ska ta hand om dig själv för att våga trotsa dessa.

Ta en stund och gör en självutvärdering av din arbetssituation med hjälp av motivationskartan som du hittar om du följer nedanstående länk. Ta tid på dig. Var ärlig och dra slusatser. Och sist, men inte minst våga göra nödvändiga förändringar.

Lycka till!

Motivationskartan